"Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/8 ολοκληρώθηκε το τέταρτο Χουδέτσι Φέστιβαλ. Το χωριό στολίστηκε με χρώματα και ήχους για τέσσερις συνεχόμενες μέρες και νύχτες. Πάνω απο 100 μουσικοί κατέφθασαν στο Χουδέτσι από διάφορα σημεία του κόσμου να χαρίσουν την τέχνη τους αφιλοκερδώς στους περίπου 23,000 επισκέπτες μας. Ακούστηκαν μουσικές σύγχρονες και παλαιές, απο το Ιράν μέχρι την Ισπανία, από την Ελλάδα και την Τουρκία ως το μακρινό Αφγανιστάν και την Ινδία. Η αγορά στους δρόμους του χωριού γέμισε με τοπικά προϊόντα, είδη χειροτεχνίας, ακόμη και μουσικά όργανα που είχαν ετοιμάσει οι κάτοικοι της περιοχής και άλλων περιοχών με μεγάλη φροντίδα και μεράκι. Λειτουργούσαν ακόμη και έκθεσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, υφαντικής και οργανοποιϊας. 

Θα ήθελα προσωπικά και για λογαριασμό του Μουσικού Εργαστηρίου "Λαβύρινθος" να ευχαριστήσω όλους τους χωριανούς του Χουδετσίου και όλους τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ αυτό, καθώς ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε με τρόπο σημαντικό στην φετινή επιτυχία.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει ο πολιτιστικός σύλλογος Χουδετσίου που απαρτίζεται από δεκάδες νέους χωριανούς με πρόεδρο τον Αντώνη Μανιώρο, οι οποίοι με άψογο συντονισμό έπαιξαν ένα καθοριστικό ρόλο στην όλη διοργάνωση. Επίσης ο πάρεδρος του χωριού, ο Μιχάλης Τζορμπατζάκης, έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πράγματι άξιος της εμπιστοσύνης που του έχει δείξει το χωριό καθώς φρόντισε δεκάδες σημαντικές λεπτομέρειες καθοριστικής σημασίας όπως το πάρκινγκ που φέτος ήταν πολύ πιο οργανωμένο από κάθε άλλη φορά. Οι δεκάδες εθελοντές που διευκόλυναν όλες τις εργασίες του φεστιβάλ επίσης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συνεισέφεραν τα μέγιστα. Ένα πολύ μεγαλο ευχαριστώ οφείλω στο προσωπικό του Λαβύρινθου, Ρένα Κονταξάκη, Μαριάννα Μαλλιωτάκη, Σοφία Βελεγράκη και Ταξιάρχη Γεωργούλη που μαζί με τον Αντώνη Αντωνακάκη στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων διαχειρίστηκαν με μεγάλη αποτελεσματικότητα όλα τα θέματα διοργάνωσης του φεστιβάλ. Ιδιαίτερα ευγνωμονούμε την ομάδα των ηχοληπτών μας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Αποστόλου που, σε συνεργασία με την εταιρεία AK Vibe, φρόντισε να υπάρχει σε όλες τις εκδηλώσεις ένας φυσικός και ποιοτικός ήχος καθώς και την Μαριλένα Μηλαθιανάκη που, ως πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαβύρινθου, οργάνωσε το περίπτερο στήριξης του Λαβύρινθου συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην περαιτέρω λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού που ευτυχώς χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μονάχα ελαφριά περιστατικά. Ευχαριστώ επίσης τους γείτονες μας στον Αγ. Βασίλη που άνοιξαν τα σπίτια τους στους επισκέπτες μας και παραχώρησαν το σχολείο τους για να μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα απο τα σεμινάριά μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη διαρκή και διαχρονική τους στήριξη σε ολα τα επίπεδα, 

Ross Daly, Χουδέτσι 6/8/2013"